D-panthenol (Provitamin B5)
Fördelar
- Djupt återfuktande
- Reparerar och lugnar
- Stärker hår och hudbarriär
Kategori
- Vitaminer
- Fuktbindare (Humektanter)
INCI-namn
Panthenol
D-panthenol i korthet
- En stabil form av B5-vitamin som lätt tas upp av både hud och hår
- Fungerar som en kraftfull humektant som drar till sig och låser in fukt
- Lindrar effektivt klåda, irritation och påskyndar hudens naturliga läkning
- Tränger in i hårstrået och gör det tjockare, starkare och mer elastiskt
D-panthenol beskrivning
D-panthenol är en fantastisk ingrediens som fungerar som ett fuktgivande skyddsnät för hela din skönhetsrutin. I hudvård är det en hyllad ingrediens som går ner i hudlagren för att mätta huden med fukt, stärka hudbarriären och dämpa irritation. I hårvårdsprodukter som schampo och balsam är D-panthenol helt oumbärligt. Det har den unika förmågan att tränga in i håraxeln där det binder fukt inifrån. Detta gör att varje enskilt hårstrå sväller en aning, vilket ger ett synbart tjockare och fylligare hår med ökad elasticitet. Det skyddar dessutom håret mot slitage från borstning och värme.