Kaolin

Fördelar

  • Absorberar överflödig olja
  • Ger ett luftigt lyft
  • Mild och skonsam detox

Kategori

  • Leror
  • Absorberande ingredienser

INCI-namn

Kaolin

Kaolin i korthet

  • En mycket fin, vit mineral lera som är känd för att vara den mildaste av alla leror
  • Drar skonsamt ut orenheter och toxiner från porer och hårbotten
  • Den perfekta ingrediensen i torrschampon och schampon för hår som snabbt blir fett
  • Ger huden en matt, len finish och håret en luftig, fräsch volym

Kaolin beskrivning

Kaolin (vit lera) är en fantastisk, mild mineral lera som passar perfekt för att balansera och fräscha upp. I schampon för fett hår är kaolin en riktig stjärna. Den absorberar effektivt överflödigt talg och olja från hårbotten utan att torka ut huden eller irritera hårsäckarna, vilket gör att håret håller sig rent och fluffigt längre och får ett naturligt lyft från rötterna. Allmänt inom hudvård används kaolin flitigt i ansiktsmasker och rengöringar eftersom den stimulerar cirkulationen, exfolierar supermilt och rengör porerna på djupet, vilket gör den idealisk även för den allra känsligaste huden.