Ricinolja
Fördelar
- Djupt mjukgörande
- Stark fuktspärr
- Naturligt renande
Kategori
- Växtoljor
- Mjukgörare (Emollienter)
INCI-namn
Ricinus Communis Seed Oil
Ricinolja i korthet
- En rik, fyllig och trögflytande olja som pressas ur fröna från ricinväxten
- Innehåller unika fettsyror som ger huden en enastående skyddsbarriär
- Perfekt för att vårda extremt torra områden, läppar och sprucken hud
- Har naturligt balanserande och renande egenskaper som passar aknebenägen hud
Ricinolja beskrivning
Ricinolja är en intensivt närande och unik olja som fungerar som en fantastisk räddare för huden. Tack vare sin härligt fylliga konsistens absorberas den långsamt av huden, vilket gör den helt oslagbar när det gäller att skapa en stark och långvarig fuktspärr. Den är den ultimata ingrediensen i produkter som ska skydda huden mot tufft väder, så som lyxiga läppbalsam, rika fotkrämer och vårdande vintersalvor. Oljan är naturligt proppfull med ricinolsyra, en fettsyra som är känd för sina fantastiska antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Detta gör att ricinolja, trots sin tjocka textur, faktiskt är djupt balanserande och hjälper till att lugna irriterad hud samt hålla orenheter och akne borta. Den efterlämnar huden otroligt mjuk, smidig och skyddad.