Jojobaolja

Fördelar

  • Balanserar hudens fettproduktion
  • Liknar hudens eget talg
  • Ger mjukhet och glans

Kategori

  • Växtoljor
  • Mjukgörare (Emollienter)

INCI-namn

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Jojobaolja i korthet

  • En flytande vaxester som pressas ur fröna från jojobabusken
  • Unik eftersom dess struktur är nästan identisk med hudens naturliga talg (sebum)
  • Absorberas blixtsnabbt och hjälper till att signalera till huden att trappa ner sin egen oljeproduktion
  • Ger en fantastisk mjukhet till huden och fungerar som ett skyddande glansserum för håret

Jojobaolja beskrivning

Jojobaolja är en av de mest mångsidiga och smarta oljorna du kan ha i din skönhetsrutin. Eftersom den liknar hudens eget fett, lurar den huden att balansera sin talgproduktion, vilket gör den helt fantastisk för både torr hud (som behöver fukt) och fet/aknebenägen hud (som behöver balanseras). I hårvård är jojobaolja en riktig dunderkur. Den lägger sig som en fuktbevarande och stärkande hinna runt hårstråna, vilket omedelbart motverkar friss, sluter kluvna toppar och ger en fantastisk, frisk glans. Den är dessutom underbar att massera in i hårbotten för att mjuka upp och ge näring.