Kakaosmör

Fördelar

  • Rik fuktbarriär
  • Mjukgör extrem torrhet
  • Skyddande barriär

Kategori

  • Växtsmör
  • Mjukgörare (Emollienter)

INCI-namn

Theobroma Cacao Seed Butter

Kakaosmör i korthet

  • Ett fast och krämigt fett som utvinns direkt ur kakaobönor
  • Doftar naturligt och ljuvligt av choklad (om det är oraffinerat)
  • Smälter behagligt vid kroppstemperatur och bildar en rik skyddshinna
  • Extremt rik på antioxidanter som skyddar mot yttre påfrestningar

Kakaosmör beskrivning

Kakaosmör är ett underbart, djupt närande växtsmör som ger en lyxig känsla till både hud- och hårvård. På huden gör detta rika smör underverk för torra, nariga områden som armbågar, händer och läppar genom att skapa en effektiv fuktspärr som skyddar mot kall och torr luft. Inom hårvård är kakaosmör en fantastisk räddare för ett mycket torrt, frissigt eller grovt hår. Det hjälper till att återställa hårets smidighet, sluter kluvna toppar och ger håret en frisk glans och tyngd. Kakaosmör är dessutom mycket populärt i fasta produkter som lotionkakor och fast balsamkakor tack vare sin stabila och fasta konsistens.