Glycerin
Fördelar
- Djupt återfuktande
- Hudbarriärstärkande
- Skyddande
Kategori
- Fuktbindare (Humektanter)
- Hudidentiska ingredienser
INCI-namn
Glycerin (alternativt Glycerol)
Glycerin i korthet
- En av hudvårdens absolut mest beprövade och effektiva fuktbindare
- Är en hudidentisk ingrediens, vilket betyder att den finns naturligt i vår hud
- Drar till sig fukt som en magnet från både omgivningen och djupare hudlager
- Passar alla hudtyper och har en mycket låg risk för att orsaka irritation
Glycerin beskrivning
Glycerin (även kallat glycerol) är en sann klassiker inom hudvård och betraktas som guldstandard när det kommer till återfuktning. Det är en färglös, luktfri och trögflytande vätska som oftast utvinns ur vegetabiliska fetter. Som humektant (fuktbindare) har glycerin en unik molekylär struktur som gör att den drar till sig och håller kvar stora mängder vatten. Den mättar huden med fukt och ser till att hydreringen bibehålls under många timmar. Glycerin gör dock mer än att bara återfukta, det hjälper till att transportera fukt genom hudens egna vattenkanaler (aquaporiner) och stabiliserar hudens egna lipider (fetter). Detta stärker hudbarriären och skyddar mot yttre irritation. Glycerin påskyndar dessutom läkning av torr och skadad hud och hjälper huden med dess naturliga exfolieringsprocess. Det är en extremt säker, mild och mångsidig ingrediens som återfinns i nästan alla typer av hudvårdsprodukter för både ansikte och kropp