Vitamin E
Fördelar
- Stark antioxidant
- Reparerande
- Antiinflammatorisk
Kategori
INCI-namn
Tocopherol (för naturlig vitamin E)
Tocopheryl Acetate (för den syntetiska typen av vitamin E)
Vitamin E i korthet
- En kraftfull, fettlöslig antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler
- Stärker hudens barriär och förbättrar dess förmåga att binda fukt
- Motverkar för tidigt åldrande orsakat av UV-ljus och föroreningar
- Förlänger hållbarheten på oljor i hudvårdsprodukter genom att hindra dem från att härskna
Vitamin E beskrivning
Vitamin E (vilket i ingredienslistor oftast heter Tocopherol eller Tocopheryl Acetate) är hudens viktigaste fettlösliga antioxidant. Det skyddar hudcellerna från oxidativ stress orsakad av fria radikaler, de skadliga molekyler som bildas av till exempel UV-strålning, avgaser och rökning, och som bryter ner hudens kollagen.
Genom att neutralisera dessa radikaler spelar Vitamin E en avgörande roll i att förebygga för tidigt åldrande, solskador och linjer i huden.Förutom sina antioxidantiska superkrafter är Vitamin E mycket mjukgörande och djupt närande. Det integreras i hudens naturliga barriärlipider där det hjälper till att förhindra fuktförlust, vilket gör ingrediensen till en räddare för torr, flagnande eller solbränd hud. Vitamin E har också visat sig ha fina antiinflammatoriska effekter som dämpar rodnad och hjälper huden att läka snabbare. Slutligen är det en ovärderlig ingrediens i produktformuleringar, då det skyddar känsliga växtoljor i produkten från att härskna.