Kakaosmör

Fördelar

  • Rik fuktbarriĂ€r
  • Mjukgör extrem torrhet
  • Skyddande barriĂ€r

Kategori

  • VĂ€xtsmör
  • Mjukgörare (Emollienter)

INCI-namn

Theobroma Cacao Seed Butter

Kakaosmör i korthet

  • Ett fast och krĂ€migt fett som utvinns direkt ur kakaobönor
  • Doftar naturligt och ljuvligt av choklad (om det Ă€r oraffinerat)
  • SmĂ€lter behagligt vid kroppstemperatur och bildar en rik skyddshinna
  • Extremt rik pĂ„ antioxidanter som skyddar mot yttre pĂ„frestningar

Kakaosmör beskrivning

Kakaosmör Àr ett underbart, djupt nÀrande vÀxtsmör som ger en lyxig kÀnsla till bÄde hud- och hÄrvÄrd. PÄ huden gör detta rika smör underverk för torra, nariga omrÄden som armbÄgar, hÀnder och lÀppar genom att skapa en effektiv fuktspÀrr som skyddar mot kall och torr luft. Inom hÄrvÄrd Àr kakaosmör en fantastisk rÀddare för ett mycket torrt, frissigt eller grovt hÄr. Det hjÀlper till att ÄterstÀlla hÄrets smidighet, sluter kluvna toppar och ger hÄret en frisk glans och tyngd. Kakaosmör Àr dessutom mycket populÀrt i fasta produkter som lotionkakor och fast balsamkakor tack vare sin stabila och fasta konsistens.