Ricinolja
Fördelar
- Djupt mjukgörande
- Stark fuktspÀrr
- Naturligt renande
Kategori
- VĂ€xtoljor
- Mjukgörare (Emollienter)
INCI-namn
Ricinus Communis Seed Oil
Ricinolja i korthet
- En rik, fyllig och trögflytande olja som pressas ur fröna frÄn ricinvÀxten
- InnehÄller unika fettsyror som ger huden en enastÄende skyddsbarriÀr
- Perfekt för att vÄrda extremt torra omrÄden, lÀppar och sprucken hud
- Har naturligt balanserande och renande egenskaper som passar aknebenÀgen hud
Ricinolja beskrivning
Ricinolja Àr en intensivt nÀrande och unik olja som fungerar som en fantastisk rÀddare för huden. Tack vare sin hÀrligt fylliga konsistens absorberas den lÄngsamt av huden, vilket gör den helt oslagbar nÀr det gÀller att skapa en stark och lÄngvarig fuktspÀrr. Den Àr den ultimata ingrediensen i produkter som ska skydda huden mot tufft vÀder, sÄ som lyxiga lÀppbalsam, rika fotkrÀmer och vÄrdande vintersalvor. Oljan Àr naturligt proppfull med ricinolsyra, en fettsyra som Àr kÀnd för sina fantastiska antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Detta gör att ricinolja, trots sin tjocka textur, faktiskt Àr djupt balanserande och hjÀlper till att lugna irriterad hud samt hÄlla orenheter och akne borta. Den efterlÀmnar huden otroligt mjuk, smidig och skyddad.